top of page
Logo hondenschool.png
Logo hondenschool.png
(Her)opvoeden van jouw hond

 

 

Problemen waarbij ik u kan helpen:

 

- Angst

- Algemene ongehoorzaamheid

- Agressie

- Trekken aan de leiband

- Aanhoudelijk blaffen

- Onzindelijkheid

- Niet alleen kunnen zijn - verlatingsangst

- Bijten aan meubels, vernieling

- Asociaal gedrag naar andere honden

Visie:

 

Honden moet je opvoeden. En een opvoeding bestaat uit regels en grenzen geven maar ook uit bij elkaar horen en van elkaar genieten en vooral de hond stimuleren in wat hij goed doet. 

Maar het is wel nodig om grenzen te stellen en daar falen mensen vaak bij wanneer we honden opvoeden omdat ze er zo schattig uit zien of zo grappig zijn.

Voor kinderen is het logisch dat ze bepaalde regels krijgen zoals op een bepaald tijdstip thuis komen of helpen bij het afruimen van de tafel.

Maar bij de hond lijken die regels toch moeilijker om toe te passen.

 

Soms zijn mensen verbaasd hoe snel het gedrag van een hond verbetert door structuur en grenzen te geven. Elke hond is anders en elk persoon is ook anders. Ik zoek de manier dat het best bij uw gezin past.

 

Mijn talent is om de relatie die u heeft opgebouwd met uw hond te analyseren en door mijn jarenlange ervaring met honden voel ik ze snel aan en begrijpen honden snel wat de bedoeling is.

 

Ik zal u op een spontane en duidelijke manier uitleggen wat de oorzaak is van uw hond zijn/haar gedrag en stel een plan op om controle te krijgen over dit gedrag.

 

Ik ga praktisch te werk en ik zorg ik ervoor dat u na mijn bezoek weet waar u aan toe bent.

 

Meestal is 1 consult voldoende om als eigenaar te weten welke aanpak jouw hond vraagt.

Wilt u graag dat ik u hier enkele malen persoonlijk bij begeleid kan dit ook natuurlijk.

Er is ook gratis opvolging via telefoon mogelijk nadien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie graag wat meer leest

 

Een mens en een hond gaan een relatie aan maar deze loopt niet altijd even vlot. Een hond blijft een dier en voelt de dingen anders aan dan een mens.

Soms begrijpen we hen niet goed of zij ons niet.

 

Ik leerde al vrij jong met honden omgaan en ik heb geleerd dat honden zeer veel aanvoelen. Veel beter en veel meer dan wij van nature uit aanvoelen.

Als kind hebben we deze kwaliteit nog wel maar als volwassene verleren we dit en gaan we teveel nadenken over wat we doen.

Alle boeken over hondengedrag en trainingsmethoden gaan ons nog meer laten nadenken en na een tijd verliezen we controle over wat onze hond doet en weten we niet meer wat we kunnen of mogen doen bij een hond om sommige problemen op te lossen.

 

Samen met mijn 3 honden heb ik al vele hondeneigenaars geholpen om terug controle te krijgen over hun hond.

Eerst als hobby, dan als bijverdienste en nu in hoofdberoep. Ik hou van mensen te informeren en hen goed advies te geven zodat ze hen terug goed voelen met hun hond. 

Ik ben resultaatgericht en zal kijken naar wat uw hond nodig heeft, er is niet 1 methode die werkt voor alle honden. We vertrekken vanuit een basis opvoeding en bekijken dan hoe die opvoeding binnen uw gezin er kan uitzien. Wat verwacht u van uw hond en wat verwacht uw hond van u?

 

Bij aanvang heb ik geen relatie met uw hond als ik bij u langskom.

Dat maakt dat ik een nieuwe juf ben die de klas binnen stapt en met een propere lei begint.

Soms kan dat ertoe leiden dat uw hond geen problemen vertoont wanneer ik met uw hond werk. Iemand zoals Cesar Millan die je op tv wonderen laat zien gebruikt dit voordeel ten volle maar wees er van bewust dat een reeds opgebouwde relatie niet makkelijk te veranderen is. 

 

Er in geloven en de signalen leren begrijpen is de eerste stap. En u zal ook tijd moeten investeren om de relatie terug goed te krijgen. 

 

Er zijn ook cases waar er geen sprake is van een slechte relatie maar gewoon te veel enthousiasme van de hond of te veel energie. Ook is het verleden van de hond belangrijk.

 

Veel angstproblemen starten al vrij jong bij de hond maar worden erger door ouder te worden. Maar u zal verbaasd zijn hoe snel sommige honden veranderen op korte tijd. Honden denken gelukkig niet na over de waarom of gaan de situatie niet analyseren zoals wij en bovenal passen zij zich makkelijker aan dan mensen.

Ik heb al honden geholpen van 12 jaar oud. De leeftijd van de hond is van niet zo'n groot belang.

Visie Melissa Rottiers Unicanis
bottom of page